Η ήττα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές φαίνεται να κλείνει οριστικά το κεφάλαιο του Απόστολου Κοιμήση, ο οποίος διετέλεσε 17 χρόνια Δήμαρχος Αμφιλοχίας, καθώς αποσύρεται από τα κοινά του Δήμου Αμφιλοχίας.

Την απόφασή του να μην εμφανιστεί στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου πήρε ο πρώην δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης, γεγονός που σηματοδοτεί εξελίξεις στην μείζονα αντιπολίτευση.

Ήδη είχε διαρρεύσει ότι η πρόσφατη εκδήλωση για τον απολογισμό της θητείας της δημοτικής αρχής είχε χαρακτήρα αποχαιρετισμού για τον εμβληματικό Δήμαρχο, ο οποίος έδωσε έξι εκλογικές αναμετρήσεις και κέρδισε τις τέσσερις κυβερνώντας τον τόπο για 17 ολόκληρα χρόνια.

Ο ίδιος αποφάσισε να μην συνεχίσει την ενασχόλησή του με τα κοινά του δήμου Αμφιλοχίας καθώς είχε αποποιηθεί της εκλογής του και είχε ήδη δηλώσει παραίτηση από τις 21 Αυγούστου, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα κρατούσε μια τόσο απαξιωτική στάση προς τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Στην θέση του ορκίστηκε ο πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Καρδούτσος, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εσωπαραταξιακές διαδικασίες για τον ορισμό επικεφαλής της παράταξης με επικρατέστερο τον πρώην Αντιδήμαρχο, κ.Νίκο Χούτα.

Βέβαια η απόφαση αυτή του κ. Κοιμήση δεν σημαίνει ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση της πολιτικής, αφού ήδη σκέφτεται τα επόμενα βήματά του έχοντας μεγάλη πείρα σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του «πράσινου» Αυτοδιοικητικού Κινήματος στην ΚΕΔΕ.

Republica
Στο Republica εξετάζουμε τις πτυχές της δημόσιας ζωής, της αλλαγές στην Πολιτεία και το αντίκυπο αυτών στους Πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *